Hoe is Gorre Soccer Management ontstaan?

Aan tafel bij vijf liefhebbers. Liefhebbers van het voetbal. Na jarenlang zelf op niveau gevoetbald te hebben, kunnen ze het nog steeds niet loslaten. De mannen sloegen de handen ineen en zodoende is Gorre Soccer Management ontstaan. We vragen ze waar Gorre Soccer Management voor staat en hoe het ontstaan is. Greg en Dean Gorre leggen dit helder uit: “Vijf jaar geleden is mijn broer Dean, na een lange carrière gestopt met voetbal. Met regelmaat kregen wij de vraag van spelers, of wij wat voor ze konden doen. Voorheen stuurde we de spelers door naar relaties van ons. Nu pakken we het zelf op en als we er toekomst in zien gaan we een langetermijnrelatie met de speler aan.

“Als we er toekomst in zien gaan we een langetermijnrelatie met de speler aan”

Vanwaar de ambitie om het zelf te gaan doen?

Greg: “We hebben veel contacten in het wereldje en, gezien mijn broer stopte met voetbal, ook de tijd om het serieus op te pakken. De licentie die voorheen verplicht was voor de FIFA kwam te vervallen, waardoor het eenvoudiger werd er zelf mee aan de slag te gaan.

Wat onderscheidt jullie van andere makelaars?

Je merkt aan alles dat de mannen met veel passie over hun vak spreken. De vraag die dan ook niet mag ontbreken: “Wat onderscheidt jullie van andere makelaars”? Dean Gorre: “Wij gaan verder dan de gemiddelde voetbalmakelaar. Wij geven niet alleen advies op voetbalgebied, juist ook daarbuiten. Het gaat om jonge spelers. De ene zit nog op school, de ander woont al op zichzelf. Iedere speler heeft zijn eigen verhaal. Wij zijn zeer betrokken en sterk in de verschillende fasen van een speler. Ook het contact met de ouders is belangrijk. Korte lijnen. Open en eerlijke communicatie. Dat is belangrijk. De jonge spelers moeten groeien, zelfstandig worden. Wij gaan voor een langetermijnrelatie.”

“Bij ons is een speler geen nummer, maar bijna familie”

Het enthousiasme tijdens het gesprek is groot. Maar wat is nu de grootste drijfveer? Derano Pinas: “Het persoonlijke aspect is iets unieks. Het herkennen van talent blijft ook ontzettend gaaf. Na het herkennen van het talent begint het eigenlijk pas. Samen de juiste koers bepalen en streven naar het hoogst haalbare. Dat is en blijft onze grootste drijfveer.”

“Samen de juiste koers bepalen en streven naar het hoogst haalbare.”

Hoe werkt talentherkenning?

Klinkt allemaal leuk, talentherkenning. Maar hoe gebeurt dat? Marcel Bogarde: “Talentherkenning doen we in principe zelf. Daarnaast worden we met regelmaat getipt. Kijk eens naar die speler, zou je een keer bij mijn zoon willen kijken? Het komt ook voor, dat de speler ons benaderd. Zodra wij er wat in zien gaan we een traject in. In eerste instantie met hoop en verwachting op een mooie carrière. Door dit traject zo goed mogelijk in te vullen gaan we van hoop naar werkelijkheid. Daar doen we het uiteindelijk voor!”